Forhandlere og leverandører

En riktig forandler er viktig for et vakkert hjem.

En riktig forandler er viktig for et vakkert hjem.

Det er viktig å være nøye på hvor man handler. I Norge er det heldigvis en rekke seriøse leverandører og forhandlere på gulv, og man trenger dermed ikke å bekymre seg for kvaliteten. Det er imidlertid noen som kanskje er bedre enn andre, og vi skal snakke litt om de som virkelig fortjener litt spalteplass og oppmerksomhet.

Forhandlere verdt å sjekke ut

Byggmaker: Byggmaker er absolutt blant de beste forhandlerne i Norge til alt av bygg. På sin blogg, Byggmakerpluss, kan man dessuten hente en rekke tips og inspirasjon til hvordan man kan gjøre ting selv og hva man bør passe på. En annen fordel er at Byggmaker finnes over hele Norge, og er gjerne den nærmeste forhandleren også i distriktene.

Maxbo: Har på mange måter samme utgangspunkt som Byggmaker, og er tilgjengelig over store deler av landet. Anbefaler også deres “Tips og inspirasjon”-kategori på deres nettsider: maxbo.no/tips-og-inspirasjon

XL-bygg: Også XL-bygg er tilgjengelig over store deler av landet, og de legger også stor vekt på “gjør det selv”. Vår erfaring er at du får god hjelp i butikkene, både i form av veiledning til det praktiske og valg av riktig verktøy og materialer.

Byggmax: Dette er en utfordrer til de mer etablerte aktørene på markedet. Nå er ikke Byggmax en nykommer lenger, men de har på kort tid etablert en god kundemasse og markedsandel. Årsaken er nok først og fremst prisene de tilbyr, og i tillegg er også vår erfaring her at personalet er flinke til å komme med innspill til både gjøremåter og materialer. Verdt et besøk når du skal gjøre noe hjemme.

Leverandører

Pergo: På nettsiden til Pergo.no får man oversikt over forhandlere i hele Norge. Dette er en av få leverandører som har et hovedfokus på gulv. Dette er dog bare positivt og et ekstra kvalitetsstempel. Vi anbefaler Pergo på det varmeste, og kan også anbefale videomateriale og tipsartikler på deres hjemmeside.

Mapei: Mapei er et stort konsern med hovedbase i Italia. Mange, som ikke er opptatt av byggeprosjekter, kan nok kanskje komme til å tenke på sykkelsport og Tour de France når de hører navnet (Da Mapei har vært hovedsponsor på sykkellag i mange år), men de er altså blant de største leverandørene i Norge til bygg og anlegg. De tilbyr ikke gulv isolert sett, men tilbyr sannsynligvis bransjens beste tilbehør innen alt fra fuging, sparkel, overflatebehandling og andre supplerende produkter. Les mer på Mapei.com.