Laminat

laminat

Det er snart 40 år siden laminatgulv ble lansert, og gulvet har absolutt innfridd. Mange velger laminat fordi det er svært slitesterkt og passer godt til barnefamilier. Samtidig har mange av disse et fantastisk design – og på den måten kan man kombinere både utseende og det som er praktisk.

Fremgangsmåten for å legge laminat er på mange måter den samme som for parkett – det er et “klikksystem” som gjør jobben smidig, enkel og svært effektiv. Man må selvsagt her også sørge for at underflatene er fri for rusk, slik at det nye gulvet kan legges oppå et godt utgangspunkt.

Gjør det selv

Slik gjør du

Som med andre bordtyper, er det viktig at bordene får lov til å akklimatisere seg i romtemperaturen. Derfor er det selvsagt også viktig at selve rommet ikke er for fuktig, og at det finnes en normal romtemperatur. På den måten vil både underflate og selve bordene ha et best mulig utgangspunkt.

Dernest er det viktig å gi bordene noe slingringsrom inn mot veggene. I Norge er det store temperaturforskjeller gjennom et helt år, og bevegelse i bordene kommer til å forekomme. For at bordene ikke skal bli ødelagte og for å forebygge ujevnheter og knirking, anbefales rundt 5 mm mot hver vegg.