Parkett

parkett

Parkettgulv er Norges mest brukte gulv. Det sier litt om at nordmenn er svært kvalitetbevisste, da dette slett ikke er det rimeligste alternativet – men det viser seg gang på gang at det er blant de absolutt beste alternativene.

Når du skal kjøpe parkett, er det viktig at du velger noe med nettopp det – kvalitet. Det må være gulv som er tilpasset og som tåler norske forhold. Det skal tåle temperaturforandringer og det skal tåle forskjellige luftfuktigheter. Kun disse vil faktisk holde her i landet, da vi nok er blant de mest utsatte landene i verden når det kommer til disse endringene i løpet av ett år.

Gjør det selv

Sørg for gode utgangspunkt

I videoen ovenfor kan du se hvordan du enkelt kan legge parkettgulv selv. YouTube er en nyttig kanal for deg som ønsker å pusse opp og gjøre mye i hjemmet selv. Men pass på at grunnlaget er godt nok før du begynner.

  • Husk at temperatur og luftfuktighet er normal i rommet og at parketten har ligget i pakken i samme rom i aller helst et par døgn.
  • Sørg også for at underlaget er så godt som mulig.
  • Husk også et lite mellomrom mellom parketten og veggen på grunn av fremtidig bevegelse etter både luft og fuktendringer.
  • Sørg for gode arbeidsstillinger.